Endnu et flot publikumsår

06. januar 2015 | Østfyns Museer

Bønene lærer runealfabet

2014 var et flot publikumsår. Mere end 127.000 gæster besøgte Østfyns Museer i 2014. Det er 11 % flere end året før.

Fremgangen i gæster har først og fremmest indfundet sig på Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der kan notere sig en fremgang i besøgstallet på hele hhv. 35 % og 31 % i forhold til 2013.

Flere udlændinge til Østfyn

Også antallet af udenlandske gæster på Østfyns Museer er øget. I 2014 var der 31 % flere udenlandske museumsbesøg end året før. Her er det igen især Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der tiltrækker de udenlandske turister og kan tegne sig for en fremgang begge steder på henimod 40 %. I alt har omkring 10.000 udenlandske gæster besøgt Østfyns Museer i 2014.

Blandt Østfyns Museer er det kun Farvergården i Kerteminde, der efter flere års markant fremgang er gået en smule tilbage i besøgstal i 2014.

Rigtigt mange borgere og turister - og flere end nogensinde før - har også mødt Østfyns Museer til de mange store events, som museerne deltager i og er medarrangør af: Danehof i Nyborg, Kirsebærfestival i Kerteminde, Kerteminde Vikingefestival, Nyborg Kampdage med flere.

Antal gæster på Østfyns Museer i 2014

• Johannes Larsen Museet: 41.250
  • Vikingemuseet Ladby: 29.720
  • Nyborg Slot: 26.722
  • Farvergården: 19.847
  • Borgmestergården: 7.362
  • Toldboden: 2.498

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.