Endnu et flot publikumsår

06. januar 2015 | Østfyns Museer

Bønene lærer runealfabet

2014 var et flot publikumsår. Mere end 127.000 gæster besøgte Østfyns Museer i 2014. Det er 11 % flere end året før.

Fremgangen i gæster har først og fremmest indfundet sig på Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der kan notere sig en fremgang i besøgstallet på hele hhv. 35 % og 31 % i forhold til 2013.

Flere udlændinge til Østfyn

Også antallet af udenlandske gæster på Østfyns Museer er øget. I 2014 var der 31 % flere udenlandske museumsbesøg end året før. Her er det igen især Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der tiltrækker de udenlandske turister og kan tegne sig for en fremgang begge steder på henimod 40 %. I alt har omkring 10.000 udenlandske gæster besøgt Østfyns Museer i 2014.

Blandt Østfyns Museer er det kun Farvergården i Kerteminde, der efter flere års markant fremgang er gået en smule tilbage i besøgstal i 2014.

Rigtigt mange borgere og turister - og flere end nogensinde før - har også mødt Østfyns Museer til de mange store events, som museerne deltager i og er medarrangør af: Danehof i Nyborg, Kirsebærfestival i Kerteminde, Kerteminde Vikingefestival, Nyborg Kampdage med flere.

Antal gæster på Østfyns Museer i 2014

• Johannes Larsen Museet: 41.250
  • Vikingemuseet Ladby: 29.720
  • Nyborg Slot: 26.722
  • Farvergården: 19.847
  • Borgmestergården: 7.362
  • Toldboden: 2.498

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen