Endnu et flot publikumsår

06. januar 2015 | Østfyns Museer

Bønene lærer runealfabet

2014 var et flot publikumsår. Mere end 127.000 gæster besøgte Østfyns Museer i 2014. Det er 11 % flere end året før.

Fremgangen i gæster har først og fremmest indfundet sig på Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der kan notere sig en fremgang i besøgstallet på hele hhv. 35 % og 31 % i forhold til 2013.

Flere udlændinge til Østfyn

Også antallet af udenlandske gæster på Østfyns Museer er øget. I 2014 var der 31 % flere udenlandske museumsbesøg end året før. Her er det igen især Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der tiltrækker de udenlandske turister og kan tegne sig for en fremgang begge steder på henimod 40 %. I alt har omkring 10.000 udenlandske gæster besøgt Østfyns Museer i 2014.

Blandt Østfyns Museer er det kun Farvergården i Kerteminde, der efter flere års markant fremgang er gået en smule tilbage i besøgstal i 2014.

Rigtigt mange borgere og turister - og flere end nogensinde før - har også mødt Østfyns Museer til de mange store events, som museerne deltager i og er medarrangør af: Danehof i Nyborg, Kirsebærfestival i Kerteminde, Kerteminde Vikingefestival, Nyborg Kampdage med flere.

Antal gæster på Østfyns Museer i 2014

• Johannes Larsen Museet: 41.250
  • Vikingemuseet Ladby: 29.720
  • Nyborg Slot: 26.722
  • Farvergården: 19.847
  • Borgmestergården: 7.362
  • Toldboden: 2.498

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!