Endnu et flot publikumsår

06. januar 2015 | Østfyns Museer

Bønene lærer runealfabet

2014 var et flot publikumsår. Mere end 127.000 gæster besøgte Østfyns Museer i 2014. Det er 11 % flere end året før.

Fremgangen i gæster har først og fremmest indfundet sig på Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der kan notere sig en fremgang i besøgstallet på hele hhv. 35 % og 31 % i forhold til 2013.

Flere udlændinge til Østfyn

Også antallet af udenlandske gæster på Østfyns Museer er øget. I 2014 var der 31 % flere udenlandske museumsbesøg end året før. Her er det igen især Nyborg Slot og Vikingemuseet Ladby, der tiltrækker de udenlandske turister og kan tegne sig for en fremgang begge steder på henimod 40 %. I alt har omkring 10.000 udenlandske gæster besøgt Østfyns Museer i 2014.

Blandt Østfyns Museer er det kun Farvergården i Kerteminde, der efter flere års markant fremgang er gået en smule tilbage i besøgstal i 2014.

Rigtigt mange borgere og turister - og flere end nogensinde før - har også mødt Østfyns Museer til de mange store events, som museerne deltager i og er medarrangør af: Danehof i Nyborg, Kirsebærfestival i Kerteminde, Kerteminde Vikingefestival, Nyborg Kampdage med flere.

Antal gæster på Østfyns Museer i 2014

• Johannes Larsen Museet: 41.250
  • Vikingemuseet Ladby: 29.720
  • Nyborg Slot: 26.722
  • Farvergården: 19.847
  • Borgmestergården: 7.362
  • Toldboden: 2.498

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.