Digitale formidlingsværktøjer undervejs

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Ny digital teknologi åbner for nye spændende didaktiske formidlingsværktøjer, som gør kulturarven endnu mere levende og interaktiv for skoleeleverne. Derfor lancerer vi i foråret 2014 to digitale formidlingsværktøjer til hhv. Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Projekterne er blevet til i samarbejde med Kulturregion Fyn og øvrige museer på Fyn under projekttitlen ICE - Interactive Culture Explorers. Målet for ICE er, at fynske børn og unge får bedre adgang til fynsk kunst og kulturarv. De to projekter er siden blevet udvalgt af både en politisk jury og en fagjury til at modtage støtte til udviklingen fra Kulturregion Fyn.

Digital billedanalyse på Johannes Larsen Museet

Den digitale billedanalyse er en interaktiv oplevelse, som giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan ændre deres indtryk af et kunstværk radikalt. Værktøjet skal bruges ved klassebesøg på museerne sammen med en formidler.

Den digitale billedanalyse er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Faaborg Museum, Østfyns Museer - Johannes Larsen Museet og Ungdomshuset i Odense.

Digital undersøgelse af Ladbyskibet

Værktøjet Spor i tiden: Opdag Ladbyskibet griber fat i skoleelevernes nysgerrighed og lader dem selv gå på opdagelse i og omkring gravhøjen, hvor Ladbyskibet ligger. Via forskellige spots rundt omkring i området og ved gravskibet kan skoleeleverne indhente viden og oplevelser om skibet. Målet er, at børnene skal bevæge sig, bruge øjnene og få oplevelser for øjne, ører og tanke. Målgruppen er indskolingsbørn (6-11 år).

ICE bringer kulturarven tættere på børn og unge

Østfyns Museer er en del af ICE - Interactive Culture Explorers. ICE er en samlet betegnelse for seks interaktive projekter, hvor forskellige fynske kulturinstitutioner samarbejder om at skabe nye læringsoplevelser for børn og unge med fokus på kunst og kultur.

ICE er tilpasset den måde, børn og unge kommunikerer i dag. Det gør formidlingen vedkommende og relevant. Det understøtter også den tendens, at de digitale medier til stadighed bliver mere og mere anvendt i undervisningen.

Læs mere om ICE på Kulturregion Fyns hjemmeside her eller se projektets faktaark.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?