Digitale formidlingsværktøjer undervejs

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Ny digital teknologi åbner for nye spændende didaktiske formidlingsværktøjer, som gør kulturarven endnu mere levende og interaktiv for skoleeleverne. Derfor lancerer vi i foråret 2014 to digitale formidlingsværktøjer til hhv. Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Projekterne er blevet til i samarbejde med Kulturregion Fyn og øvrige museer på Fyn under projekttitlen ICE - Interactive Culture Explorers. Målet for ICE er, at fynske børn og unge får bedre adgang til fynsk kunst og kulturarv. De to projekter er siden blevet udvalgt af både en politisk jury og en fagjury til at modtage støtte til udviklingen fra Kulturregion Fyn.

Digital billedanalyse på Johannes Larsen Museet

Den digitale billedanalyse er en interaktiv oplevelse, som giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan ændre deres indtryk af et kunstværk radikalt. Værktøjet skal bruges ved klassebesøg på museerne sammen med en formidler.

Den digitale billedanalyse er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Faaborg Museum, Østfyns Museer - Johannes Larsen Museet og Ungdomshuset i Odense.

Digital undersøgelse af Ladbyskibet

Værktøjet Spor i tiden: Opdag Ladbyskibet griber fat i skoleelevernes nysgerrighed og lader dem selv gå på opdagelse i og omkring gravhøjen, hvor Ladbyskibet ligger. Via forskellige spots rundt omkring i området og ved gravskibet kan skoleeleverne indhente viden og oplevelser om skibet. Målet er, at børnene skal bevæge sig, bruge øjnene og få oplevelser for øjne, ører og tanke. Målgruppen er indskolingsbørn (6-11 år).

ICE bringer kulturarven tættere på børn og unge

Østfyns Museer er en del af ICE - Interactive Culture Explorers. ICE er en samlet betegnelse for seks interaktive projekter, hvor forskellige fynske kulturinstitutioner samarbejder om at skabe nye læringsoplevelser for børn og unge med fokus på kunst og kultur.

ICE er tilpasset den måde, børn og unge kommunikerer i dag. Det gør formidlingen vedkommende og relevant. Det understøtter også den tendens, at de digitale medier til stadighed bliver mere og mere anvendt i undervisningen.

Læs mere om ICE på Kulturregion Fyns hjemmeside her eller se projektets faktaark.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.