Digitale formidlingsværktøjer undervejs

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Ny digital teknologi åbner for nye spændende didaktiske formidlingsværktøjer, som gør kulturarven endnu mere levende og interaktiv for skoleeleverne. Derfor lancerer vi i foråret 2014 to digitale formidlingsværktøjer til hhv. Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Projekterne er blevet til i samarbejde med Kulturregion Fyn og øvrige museer på Fyn under projekttitlen ICE - Interactive Culture Explorers. Målet for ICE er, at fynske børn og unge får bedre adgang til fynsk kunst og kulturarv. De to projekter er siden blevet udvalgt af både en politisk jury og en fagjury til at modtage støtte til udviklingen fra Kulturregion Fyn.

Digital billedanalyse på Johannes Larsen Museet

Den digitale billedanalyse er en interaktiv oplevelse, som giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan ændre deres indtryk af et kunstværk radikalt. Værktøjet skal bruges ved klassebesøg på museerne sammen med en formidler.

Den digitale billedanalyse er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Faaborg Museum, Østfyns Museer - Johannes Larsen Museet og Ungdomshuset i Odense.

Digital undersøgelse af Ladbyskibet

Værktøjet Spor i tiden: Opdag Ladbyskibet griber fat i skoleelevernes nysgerrighed og lader dem selv gå på opdagelse i og omkring gravhøjen, hvor Ladbyskibet ligger. Via forskellige spots rundt omkring i området og ved gravskibet kan skoleeleverne indhente viden og oplevelser om skibet. Målet er, at børnene skal bevæge sig, bruge øjnene og få oplevelser for øjne, ører og tanke. Målgruppen er indskolingsbørn (6-11 år).

ICE bringer kulturarven tættere på børn og unge

Østfyns Museer er en del af ICE - Interactive Culture Explorers. ICE er en samlet betegnelse for seks interaktive projekter, hvor forskellige fynske kulturinstitutioner samarbejder om at skabe nye læringsoplevelser for børn og unge med fokus på kunst og kultur.

ICE er tilpasset den måde, børn og unge kommunikerer i dag. Det gør formidlingen vedkommende og relevant. Det understøtter også den tendens, at de digitale medier til stadighed bliver mere og mere anvendt i undervisningen.

Læs mere om ICE på Kulturregion Fyns hjemmeside her eller se projektets faktaark.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.