Digitale formidlingsværktøjer undervejs

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Ny digital teknologi åbner for nye spændende didaktiske formidlingsværktøjer, som gør kulturarven endnu mere levende og interaktiv for skoleeleverne. Derfor lancerer vi i foråret 2014 to digitale formidlingsværktøjer til hhv. Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Projekterne er blevet til i samarbejde med Kulturregion Fyn og øvrige museer på Fyn under projekttitlen ICE - Interactive Culture Explorers. Målet for ICE er, at fynske børn og unge får bedre adgang til fynsk kunst og kulturarv. De to projekter er siden blevet udvalgt af både en politisk jury og en fagjury til at modtage støtte til udviklingen fra Kulturregion Fyn.

Digital billedanalyse på Johannes Larsen Museet

Den digitale billedanalyse er en interaktiv oplevelse, som giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan ændre deres indtryk af et kunstværk radikalt. Værktøjet skal bruges ved klassebesøg på museerne sammen med en formidler.

Den digitale billedanalyse er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Faaborg Museum, Østfyns Museer - Johannes Larsen Museet og Ungdomshuset i Odense.

Digital undersøgelse af Ladbyskibet

Værktøjet Spor i tiden: Opdag Ladbyskibet griber fat i skoleelevernes nysgerrighed og lader dem selv gå på opdagelse i og omkring gravhøjen, hvor Ladbyskibet ligger. Via forskellige spots rundt omkring i området og ved gravskibet kan skoleeleverne indhente viden og oplevelser om skibet. Målet er, at børnene skal bevæge sig, bruge øjnene og få oplevelser for øjne, ører og tanke. Målgruppen er indskolingsbørn (6-11 år).

ICE bringer kulturarven tættere på børn og unge

Østfyns Museer er en del af ICE - Interactive Culture Explorers. ICE er en samlet betegnelse for seks interaktive projekter, hvor forskellige fynske kulturinstitutioner samarbejder om at skabe nye læringsoplevelser for børn og unge med fokus på kunst og kultur.

ICE er tilpasset den måde, børn og unge kommunikerer i dag. Det gør formidlingen vedkommende og relevant. Det understøtter også den tendens, at de digitale medier til stadighed bliver mere og mere anvendt i undervisningen.

Læs mere om ICE på Kulturregion Fyns hjemmeside her eller se projektets faktaark.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.