Digitale formidlingsværktøjer undervejs

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Ny digital teknologi åbner for nye spændende didaktiske formidlingsværktøjer, som gør kulturarven endnu mere levende og interaktiv for skoleeleverne. Derfor lancerer vi i foråret 2014 to digitale formidlingsværktøjer til hhv. Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Projekterne er blevet til i samarbejde med Kulturregion Fyn og øvrige museer på Fyn under projekttitlen ICE - Interactive Culture Explorers. Målet for ICE er, at fynske børn og unge får bedre adgang til fynsk kunst og kulturarv. De to projekter er siden blevet udvalgt af både en politisk jury og en fagjury til at modtage støtte til udviklingen fra Kulturregion Fyn.

Digital billedanalyse på Johannes Larsen Museet

Den digitale billedanalyse er en interaktiv oplevelse, som giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvordan selv små ændringer i farver, komposition, perspektiv og beskæring kan ændre deres indtryk af et kunstværk radikalt. Værktøjet skal bruges ved klassebesøg på museerne sammen med en formidler.

Den digitale billedanalyse er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Faaborg Museum, Østfyns Museer - Johannes Larsen Museet og Ungdomshuset i Odense.

Digital undersøgelse af Ladbyskibet

Værktøjet Spor i tiden: Opdag Ladbyskibet griber fat i skoleelevernes nysgerrighed og lader dem selv gå på opdagelse i og omkring gravhøjen, hvor Ladbyskibet ligger. Via forskellige spots rundt omkring i området og ved gravskibet kan skoleeleverne indhente viden og oplevelser om skibet. Målet er, at børnene skal bevæge sig, bruge øjnene og få oplevelser for øjne, ører og tanke. Målgruppen er indskolingsbørn (6-11 år).

ICE bringer kulturarven tættere på børn og unge

Østfyns Museer er en del af ICE - Interactive Culture Explorers. ICE er en samlet betegnelse for seks interaktive projekter, hvor forskellige fynske kulturinstitutioner samarbejder om at skabe nye læringsoplevelser for børn og unge med fokus på kunst og kultur.

ICE er tilpasset den måde, børn og unge kommunikerer i dag. Det gør formidlingen vedkommende og relevant. Det understøtter også den tendens, at de digitale medier til stadighed bliver mere og mere anvendt i undervisningen.

Læs mere om ICE på Kulturregion Fyns hjemmeside her eller se projektets faktaark.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.