Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser

11. november 2014 | Borgmestergården

Østfyns Museer har inviteret byens børn til at være med i juleforberedelserne til Jul i Den Gamle Kongeby. Museet Borgmestergården i Nyborg slår atter dørene op til julens hyggeligste julemarked. Det sker den 12., 13. og 14. december under overskriften Jul i Den Gamle Kongeby.

Men allerede nu er vi i fuld gang med juleforberedelserne på museet. Og i år har vi endnu mere travlt end ellers. Museet ønsker at give folk en ekstra god grund til at julehandle i byen. Borgmestergården slår derfor dørene op til juleåbent fra den 29.11. til og med julemarkedssøndag den 14.11. Vi opfordrer alle til at kigge forbi og nyde hele den store julepyntede borgmestergård, se det smukke juletableau ”Snedronningens Rige”, nyde roen i vores lille café med et glas gløgg eller kakao – og måske finde årets bedste julegave i butikken. I weekenderne den 29.-30.11 og 5.-6.12. har vi ekstra aktiviteter på museet.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned.

Projektet ”Hjælp Mads Nisse” er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum.

Birkenissemalerne kommer forbi museet i dagene 5.11, 6.11, 11.11, 12.11, 18.11, 19.11 og 20.11.

Juleåbent på Borgmestergården

Billedtekst: Børnene maler birkenisser på Borgmestergården, 2013. Foto: Østfyns Museer.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen