Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser

11. november 2014 | Borgmestergården

Østfyns Museer har inviteret byens børn til at være med i juleforberedelserne til Jul i Den Gamle Kongeby. Museet Borgmestergården i Nyborg slår atter dørene op til julens hyggeligste julemarked. Det sker den 12., 13. og 14. december under overskriften Jul i Den Gamle Kongeby.

Men allerede nu er vi i fuld gang med juleforberedelserne på museet. Og i år har vi endnu mere travlt end ellers. Museet ønsker at give folk en ekstra god grund til at julehandle i byen. Borgmestergården slår derfor dørene op til juleåbent fra den 29.11. til og med julemarkedssøndag den 14.11. Vi opfordrer alle til at kigge forbi og nyde hele den store julepyntede borgmestergård, se det smukke juletableau ”Snedronningens Rige”, nyde roen i vores lille café med et glas gløgg eller kakao – og måske finde årets bedste julegave i butikken. I weekenderne den 29.-30.11 og 5.-6.12. har vi ekstra aktiviteter på museet.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned.

Projektet ”Hjælp Mads Nisse” er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum.

Birkenissemalerne kommer forbi museet i dagene 5.11, 6.11, 11.11, 12.11, 18.11, 19.11 og 20.11.

Juleåbent på Borgmestergården

Billedtekst: Børnene maler birkenisser på Borgmestergården, 2013. Foto: Østfyns Museer.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?