Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser

11. november 2014 | Borgmestergården

Østfyns Museer har inviteret byens børn til at være med i juleforberedelserne til Jul i Den Gamle Kongeby. Museet Borgmestergården i Nyborg slår atter dørene op til julens hyggeligste julemarked. Det sker den 12., 13. og 14. december under overskriften Jul i Den Gamle Kongeby.

Men allerede nu er vi i fuld gang med juleforberedelserne på museet. Og i år har vi endnu mere travlt end ellers. Museet ønsker at give folk en ekstra god grund til at julehandle i byen. Borgmestergården slår derfor dørene op til juleåbent fra den 29.11. til og med julemarkedssøndag den 14.11. Vi opfordrer alle til at kigge forbi og nyde hele den store julepyntede borgmestergård, se det smukke juletableau ”Snedronningens Rige”, nyde roen i vores lille café med et glas gløgg eller kakao – og måske finde årets bedste julegave i butikken. I weekenderne den 29.-30.11 og 5.-6.12. har vi ekstra aktiviteter på museet.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned.

Projektet ”Hjælp Mads Nisse” er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum.

Birkenissemalerne kommer forbi museet i dagene 5.11, 6.11, 11.11, 12.11, 18.11, 19.11 og 20.11.

Juleåbent på Borgmestergården

Billedtekst: Børnene maler birkenisser på Borgmestergården, 2013. Foto: Østfyns Museer.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.