Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser

11. november 2014 | Borgmestergården

Østfyns Museer har inviteret byens børn til at være med i juleforberedelserne til Jul i Den Gamle Kongeby. Museet Borgmestergården i Nyborg slår atter dørene op til julens hyggeligste julemarked. Det sker den 12., 13. og 14. december under overskriften Jul i Den Gamle Kongeby.

Men allerede nu er vi i fuld gang med juleforberedelserne på museet. Og i år har vi endnu mere travlt end ellers. Museet ønsker at give folk en ekstra god grund til at julehandle i byen. Borgmestergården slår derfor dørene op til juleåbent fra den 29.11. til og med julemarkedssøndag den 14.11. Vi opfordrer alle til at kigge forbi og nyde hele den store julepyntede borgmestergård, se det smukke juletableau ”Snedronningens Rige”, nyde roen i vores lille café med et glas gløgg eller kakao – og måske finde årets bedste julegave i butikken. I weekenderne den 29.-30.11 og 5.-6.12. har vi ekstra aktiviteter på museet.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned.

Projektet ”Hjælp Mads Nisse” er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum.

Birkenissemalerne kommer forbi museet i dagene 5.11, 6.11, 11.11, 12.11, 18.11, 19.11 og 20.11.

Juleåbent på Borgmestergården

Billedtekst: Børnene maler birkenisser på Borgmestergården, 2013. Foto: Østfyns Museer.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.