Borgmestergårdens smedje – så god som ny

21. februar 2014 | Borgmestergården

Foto: Borgmestergården med smedjen placeret i bygningslængen til højre. Foto: Østfyns Museer.

Museet Borgmestergården i Nyborg præsenterer en nyistandsat smedje med en udstilling, som fortæller smedenes fascinerende historie.

J. P. Larsens smedje blev indrettet på Borgmestergården i 1906 og fungerede som smedje et par år. I nyere tid er smedjen indgået som en del af museets permanente udstilling og fungerer som arbejdende værksted. Den nye udstilling viser smedenes mere end 2000 år lange historie og fortæller om deres arbejde, fra smedning af rustninger over skoning af heste til tandudtrækninger. Nyborgs smede er naturligvis også repræsenteret i udstillingen, såvel som Nyborg Kulimport.

Fremover vil smedjen fortsat være i brug, når museets smede ved arrangementer og workshops tænder op i essen og svinger hammeren - og gerne deler ud af deres viden om det gamle håndværk.

Østfyns Museer arbejder målrettet på at omdanne byens museum til et levende fortællested i historien om Nyborg som Danmarks Riges Hjerte. I 2014 vil der hver den første lørdag i måneden være tændt op i den gamle esse, hvor smeden arbejder.

Genåbningen af smedjen bliver markeret ved en lille reception, hvor der naturligvis serveres rustne søm og røde pølser samt lidt at drikke.

Sted: Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg

Tid: Fredag den 28. februar kl. 11

Alle er velkomne!

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.