Borgmestergårdens smedje – så god som ny

21. februar 2014 | Borgmestergården

Foto: Borgmestergården med smedjen placeret i bygningslængen til højre. Foto: Østfyns Museer.

Museet Borgmestergården i Nyborg præsenterer en nyistandsat smedje med en udstilling, som fortæller smedenes fascinerende historie.

J. P. Larsens smedje blev indrettet på Borgmestergården i 1906 og fungerede som smedje et par år. I nyere tid er smedjen indgået som en del af museets permanente udstilling og fungerer som arbejdende værksted. Den nye udstilling viser smedenes mere end 2000 år lange historie og fortæller om deres arbejde, fra smedning af rustninger over skoning af heste til tandudtrækninger. Nyborgs smede er naturligvis også repræsenteret i udstillingen, såvel som Nyborg Kulimport.

Fremover vil smedjen fortsat være i brug, når museets smede ved arrangementer og workshops tænder op i essen og svinger hammeren - og gerne deler ud af deres viden om det gamle håndværk.

Østfyns Museer arbejder målrettet på at omdanne byens museum til et levende fortællested i historien om Nyborg som Danmarks Riges Hjerte. I 2014 vil der hver den første lørdag i måneden være tændt op i den gamle esse, hvor smeden arbejder.

Genåbningen af smedjen bliver markeret ved en lille reception, hvor der naturligvis serveres rustne søm og røde pølser samt lidt at drikke.

Sted: Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg

Tid: Fredag den 28. februar kl. 11

Alle er velkomne!

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.