Borgmestergårdens smedje – så god som ny

21. februar 2014 | Borgmestergården

Foto: Borgmestergården med smedjen placeret i bygningslængen til højre. Foto: Østfyns Museer.

Museet Borgmestergården i Nyborg præsenterer en nyistandsat smedje med en udstilling, som fortæller smedenes fascinerende historie.

J. P. Larsens smedje blev indrettet på Borgmestergården i 1906 og fungerede som smedje et par år. I nyere tid er smedjen indgået som en del af museets permanente udstilling og fungerer som arbejdende værksted. Den nye udstilling viser smedenes mere end 2000 år lange historie og fortæller om deres arbejde, fra smedning af rustninger over skoning af heste til tandudtrækninger. Nyborgs smede er naturligvis også repræsenteret i udstillingen, såvel som Nyborg Kulimport.

Fremover vil smedjen fortsat være i brug, når museets smede ved arrangementer og workshops tænder op i essen og svinger hammeren - og gerne deler ud af deres viden om det gamle håndværk.

Østfyns Museer arbejder målrettet på at omdanne byens museum til et levende fortællested i historien om Nyborg som Danmarks Riges Hjerte. I 2014 vil der hver den første lørdag i måneden være tændt op i den gamle esse, hvor smeden arbejder.

Genåbningen af smedjen bliver markeret ved en lille reception, hvor der naturligvis serveres rustne søm og røde pølser samt lidt at drikke.

Sted: Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg

Tid: Fredag den 28. februar kl. 11

Alle er velkomne!

Slottets herskaber var ikke vegetarer
6. november 2019

Rådyr, kronhjort, fisk, svine- og oksekød. De levede godt på Nyborg Slot, dengang det var beboet af lensherrer og konger.

Ung kunst i Kerteminde
30. oktober 2019

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

Hule træstammer gav nyborgenserne rent vand
30. oktober 2019

Fortidens vandforsyning til Nyborg er dukket op under Torvet.

Slagets Dag markeres
28. oktober 2019

Vi kommer 360 grader rundt om Slaget ved Nyborg, når vi markerer 360-året for det afgørende slag med hele tre arrangementer.

Mand er ej ærlig om han ej drikker!
Onsdag den 13. november kl. 19
Tinghuset, Stendamsgade 9, Nyborg

Foredrag om drukvaner i 1600-talllet.

Kunstnat
Torsdag den 14. november kl. 18-21

Fyns fire kunstmuseer inviterer indenfor til kunstnat. Fri entré!

Slaget ved Nyborg: Historisk byvandring
Torsdag den 14. november kl. 16
Foran Borgmestergården

En historisk byvandring, hvor der fortælles om Slaget Ved Nyborg.

Juleborde
15. november 2019 til 5. januar 2020

Kom og se de fire smukke juleborde i anledning af højtiden!