Borgmestergårdens smedje – så god som ny

21. februar 2014 | Borgmestergården

Foto: Borgmestergården med smedjen placeret i bygningslængen til højre. Foto: Østfyns Museer.

Museet Borgmestergården i Nyborg præsenterer en nyistandsat smedje med en udstilling, som fortæller smedenes fascinerende historie.

J. P. Larsens smedje blev indrettet på Borgmestergården i 1906 og fungerede som smedje et par år. I nyere tid er smedjen indgået som en del af museets permanente udstilling og fungerer som arbejdende værksted. Den nye udstilling viser smedenes mere end 2000 år lange historie og fortæller om deres arbejde, fra smedning af rustninger over skoning af heste til tandudtrækninger. Nyborgs smede er naturligvis også repræsenteret i udstillingen, såvel som Nyborg Kulimport.

Fremover vil smedjen fortsat være i brug, når museets smede ved arrangementer og workshops tænder op i essen og svinger hammeren - og gerne deler ud af deres viden om det gamle håndværk.

Østfyns Museer arbejder målrettet på at omdanne byens museum til et levende fortællested i historien om Nyborg som Danmarks Riges Hjerte. I 2014 vil der hver den første lørdag i måneden være tændt op i den gamle esse, hvor smeden arbejder.

Genåbningen af smedjen bliver markeret ved en lille reception, hvor der naturligvis serveres rustne søm og røde pølser samt lidt at drikke.

Sted: Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg

Tid: Fredag den 28. februar kl. 11

Alle er velkomne!

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.