Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peterengel@mail.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 300,00 (giver adgang med én ledsager) (2018/19-medlemsskab gælder til og med 31. december 2019)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 40 45 74 01 - ihviid@hotmail.com
  • Anne-Berit Høj Nielsen, næstformand -65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Peter Engel, kasserer - 65 31 19 89 - peterengel@mail.dk
  • Jørn Lohmann, sekretær - 53 80 20 46 - 5800lohmann@gmail.com
  • John Maalø Larsen - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 -ehoj@privat.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Torben Kragh Jensen - 1. suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk
  • Flemming Kjærulf Rasmussen - 53 83 00 53 - fkjerulf@mail.dk

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.