Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peter.engel@skolekom.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 300,00 (giver adgang med én ledsager) (2018/19-medlemsskab gælder til og med 31. december 2019)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 40 45 74 01 - ihviid@hotmail.com
  • Anne-Berit Høj Nielsen, næstformand -65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Peter Engel, kasserer - 65 31 19 89 - peter.engel@skolekom.dk
  • Jørn Lohmann, sekretær - 53 80 20 46 - 5800lohmann@gmail.com
  • John Maalø Larsen - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 -ehoj@privat.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Torben Kragh Jensen - 1. suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk
  • Flemming Kjærulf Rasmussen - 53 83 00 53 - fkjerulf@mail.dk

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.