Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peter.engel@skolekom.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 300,00 (giver adgang med én ledsager) (2018/19-medlemsskab gælder til og med 31. december 2019)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 65 31 31 37 - ihviid@hotmail.com
  • Rasmus Agertoft, næstformand -40 59 90 95 - r@smusagertoft.dk
  • Peter Engel, kasserer - 40 31 63 56 - peter.engel@skolekom.dk
  • John Maalø Larsen, sekretær - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 - ehoj@privat.dk
  • Anne-Berit Høj Nielsen - 65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Jørn Lohman - suppleant - 53 80 20 46- 5800lohmann@gmail.com
  • Torben Kragh Jensen - suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk

12.000 håndstrøgne teglsten bliver til et flot tag
12. november 2018
Nyborg Slot

"Det bliver det flotteste tag nord for Alperne"

Så skal vi snart holde Jul i den gamle Kongeby igen
12. november 2018
Nyborg Slot

Traditionen tro inviterer vi byens børnehaver til at være med til at male byens bedste birkenisser på Borgmestergården.

Johannes Larsen Museet skal have ny leder
7. november 2018

Mette Ladegaard Thøgersen skal fremover være leder af Nyborg Slot og Borgmestergården i Nyborg.

Ny afdelingsleder til Nyborg Slot
6. november 2018
Nyborg Slot

Nuværende afdelingsleder fra Johannes Larsen Museet hentes til Nyborg Slot som ny afdelingsleder.

Kunstnat
Onsdag den 14. november kl. 19-21

Fyns fire kunstmuseer inviterer indenfor til kunstnat. Fri entré!

Fugle-Flet med Lars Holmsted
18. november 2018 kl. 11-14

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Sovjetiske krigsfanger i Danmark
Tirsdag den 20. november kl. 19.00
Aktivitetshuset, Sprotoften 1, Nyborg

Foredrag med museumsinspektør Nicolai Knudsen, Østfyns Museer.

Musikalsk underholdning og fællessang
Torsdag den 22. november kl. 19

Kerteminde Museumsforening inviterer medlemmer til sangforedrag v/ Rasmus Skov Borring og Jens Rosendal.