Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peter.engel@skolekom.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 300,00 (giver adgang med én ledsager) (2018/19-medlemsskab gælder til og med 31. december 2019)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 40 45 74 01 - ihviid@hotmail.com
  • Anne-Berit Høj Nielsen, næstformand -65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Peter Engel, kasserer - 65 31 19 89 - peter.engel@skolekom.dk
  • Jørn Lohmann, sekretær - 53 80 20 46 - 5800lohmann@gmail.com
  • John Maalø Larsen - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 -ehoj@privat.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Torben Kragh Jensen - 1. suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk
  • Flemming Kjærulf Rasmussen - 53 83 00 53 - fkjerulf@mail.dk

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.