Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peter.engel@skolekom.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 260,00 (giver adgang med én ledsager)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Museumsforeningens bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 65 31 31 37 - ihviid@hotmail.com
  • Rasmus Agertoft, næstformand -40 59 90 95 - r@smusagertoft.dk
  • Peter Engel, kasserer - 40 31 63 56 - peter.engel@skolekom.dk
  • John Maalø Larsen, sekretær - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 - ehoj@privat.dk
  • Anne-Berit Høj Nielsen - 65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Jørn Lohman - suppleant - 53 80 20 46- 5800lohmann@gmail.com
  • Torben Kragh Jensen - suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk

Håndlavede teglsten skal pryde slottet
15. januar 2018
Nyborg Slot

11.500 tagsten og 200 skotrendesten. Så mange teglsten er i øjeblikket ved at blive håndstrøget til taget på Nyborg Slot.

Hold børnefødselsdag hos os
12. januar 2018

Nyt tiltag for børn på museet.

Flot støtte til udstillingen En vidunderlig verden
11. januar 2018

Johannes Larsen Museet modtager yderligere støtte til udstillingen En vidunderlig verden.

Balletbørn på fugletur
9. januar 2018

30 søde børn hørte fuglehistorier og fik lov at prøve kræfter med modellering efter model.

Vinterferie: Møgunger på museum
12.-16. februar kl. 11-14.30

Opdragelse og unoder blandt børn i renæssancen. Sjove og spændende oplevelser for hele familien.

Kunstfilm: Paula
Mandag den 22. januar kl. 19
Kerteminde Kino

Se den flotte film "Paula" om kunstneren Paula Modersohn-Becker - og få dertil en intro af museumsinspektør Malene Linell Ipsen.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Arkitekturværksted
Lør d. 10. til tors d. 15. feb 2018, kl. 10-15

Vinterferie: Design, tegn og byg dit fremtidshus