Nyborg Museumsforening

Nyborg Museumsforening arbejder for bedre vilkår for museets arbejde med økonomisk støtte og frivilligt arbejde samt formidling af den lokale historie. Desuden forsøger Museumsforeningen at være en aktiv forening for sine medlemmer, men også for andre interesserede, der ønsker at styrke kendskabet til vores lokale historie.

Aktiviteter og tilbud

Som medlem af Nyborg Museumsforening får du følgende fordele:

• Fri adgang (med én ledsager) til alle Østfyns Museers afdelinger i Nyborg og i Kerteminde
  • Modtagelse af nyhedsbrev, der udkommer tre gange årligt. Brevet indeholder tilbud om aktiviteter, foredrag o.l. samt information om museernes arbejde.
  • Modtagelse af årsskriftet Nyborg - før og nu, der udgives af Museumsforeningen, Nyborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samt Nyborg Bibliotek. Bogen indeholder en række artikler om egnens kulturhistorie.
  • Invitation til arrangemeter. Der arrangeres o. 3 arrangementer i form af foredrag og ture pr. kvartal. Disse er som regel gratis for medlemmerne.
  • Alle medlemmer er velkomne til at yde en aktiv indsats. Der er bl.a. brug for frivillige kustoder, arbejdet med Museumsjollen Johanne og meget mere. Også omkring det årlige julemarked på Borgmestergården kan vi altid bruge mange ekstra hænder.

Desuden får medlemmer del i følgende rabataftaler:

• 20 % rabat på adgang til Fjord&Bælt
  • 20 % rabat på adgang til Naturama
  • 50 % rabat på adgang til Faaborg Museum
  • 50 % rabat på adgang til Brandts
  • 50 % rabat på adgang til Clay

Vedtægter for Nyborg Museumsforening

Kontakt foreningens kasserer angående medlemsskab:

Nyborg Museumsforening
v./ kasserer Peter Engel
Carlsmindevej 10
5800 Nyborg
peter.engel@skolekom.dk

Årligt kontingent

• Almindeligt medlem: kr. 300,00 (giver adgang med én ledsager) (2018/19-medlemsskab gælder til og med 31. december 2019)
  • Foreninger, firmaer mm.: kr. 500,00

Nyhedsbreve

Museumsforeningens historie

Nyborg Museumsforening blev grundlagt i 1911 af nogle af byens borgere, der ønskede at oprette "en samling af gammelt til at belyse Nyborgs historie". I 1914 blev Mads Lerches Gård foræret til Nationalmuseet, der lod Museumsforeningen bruge huset til museum og bibliotek. Biblioteket flyttede i 1938. Museet øgede samlingerne gennem årene og ønskede en statsanerkendelse - den blev dog først givet i 1984. Museumsforeningen er efter statsanerkendelsen gået fra at være administrator af museet til at være en støtteforening

Bestyrelse

• Ivar Hviid, formand - 65 31 31 37 - ihviid@hotmail.com
  • Rasmus Agertoft, næstformand -40 59 90 95 - r@smusagertoft.dk
  • Peter Engel, kasserer - 40 31 63 56 - peter.engel@skolekom.dk
  • John Maalø Larsen, sekretær - 65 31 58 16 - billum@larsen.mail.dk
  • Elin Høj Jensen - 65 31 27 66 - ehoj@privat.dk
  • Anne-Berit Høj Nielsen - 65 30 30 32 - abhn@mail.tele.dk
  • Erik Press - 51 34 69 98 - epr@c.dk
  • Jørn Lohman - suppleant - 53 80 20 46- 5800lohmann@gmail.com
  • Torben Kragh Jensen - suppleant - 27 17 72 73 - torbenkj@mail.dk

Flot fernisering i fredags
17. september 2018

NATURE - Home & Workplace åbnede fredag med et flot fremmøde.

Bygningsarkæolog med speciale i Nyborg Slot
Nyborg Slot

Erik Bjerre Fiskers bygningsarkæologiske registreringer vil i fremtiden være en central kilde til at forstå slottets historie.

Mursten fra garnisonsbygningerne får nyt liv
Nyborg Slot

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø september
27. september 2018
Filsø

Kultur- og naturformidler Merete Vigen arrangerer ture til Filsø

Rundvisninger 2018
Maj-sep: søndage kl. 11 - Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

NATURE – Home & Workplace
15. september til 9. december 2018

Få en storslået naturoplevelse sammen med en række fremtrædende nordiske billedkunstnere, der alle har det tilfælles, at de bor og arbejder i naturen.

Mød brodøserne
Onsdage kl. 11-14

Historien om Ladbyskibet fortalt med nål og tråd.