Nyborg Museums historie

I 1911 blev museumsforeningen stiftet, hvilket foranledigede apoteker A.S. Sibbernsen fra Vester Skerninge, og dennes bror, Bankdirektør I. Sibbernsen fra Omaha, USA, til at købe gården. Brødrene Sibbernsen lod Borgmestergården føre tilbage til dens oprindelige udseende og skænkede den herefter til Nationalmuseet.

De første år rummede bygningen både museum og bibliotek. Biblioteket blev senere flyttet til biblioteksøen overfor det gamle museum.

Museet var foreningsdrevet frem til statsanerkendelsen 1983/84. Det skiftede senere navn til Nyborg og Omegns Museer, idet museets virke også dækkede de to kommuner Ullerslev og Ørbæk. Disse to kommuner blev ved den seneste kommunesammenlægning slået sammen med Nyborg til Nyborg kommune.

Ved en overenskomst mellem Slots- og Ejendomsstyrelsen og Nyborg Kommune overgik den daglige drift pr. 1. januar 1991 af Nyborg Slot til Nyborg Kommune, hvorefter driften blev uddelegeret til Nyborg og Omegns Museer.

Nyborg Museum fusionerede ved årsskiftet 2008/09 med Kerteminde Museer til det nuværende Østfyns Museer. I Nyborg-afdelingen, der rummer både Borgmestergården og Nyborg Slot, har fortsat et nært samarbejde med Nyborg Museumsforening. Således stiller mange medlemmer op som frivillige ved mange lejligheder; St. Bededagsaften, Julemarked, Rytteriet ved Nyborg Slot, som registratorer ved samlingen af kulturhistoriske genstande og meget meget mere. Der er ligeledes en trofast skare af frivillige, der i sommerhalvåret fungerer som kustoder på de to udstillingssteder i Nyborg.

I samarbejde med Nyborg Bibliotek, Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og Nyborg Museumsforeningen udgives årsskiftet "Nyborg Før og Nu".

Mød vikingerne på Kirsebærfestivalen
Weekenden d. 21.-22. juli kl. 11-16
Kerteminde

Vikingeliv på havnen: aktiviteter, værksteder og sømandssnak

På sporet af Det Maritime Kerteminde
Søndag den 22. juli kl. 10
Mødested: Renæssancehavnen/Langebro

Kom på havnevandring med museumsdirektøren.

Graffitikirsebær
22. juli kl. 11-14

Har du lyst til at prøve at male med spray?

Bogudsalg i haven
22. juli kl. 10-16

Er du en læsehest?

Sådan træner du din stridshest
13. juli 2018

Workshop med Nyborgs Frie Lanser

1968 - det ikoniske år
12. juli 2018
1968 - det ikoniske år

Et tilbageblik til 1968

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.

Larsens oldebarn, Kamilla Talbot, udstiller på Rigshospitalet
6. juli 2018

Æblet falder ikke langt fra stammen, og Alhed og Johannes Larsens kreativitet og æstetiske sans er selvfølgelig gået i arv.