Nyborg Museums historie

I 1911 blev museumsforeningen stiftet, hvilket foranledigede apoteker A.S. Sibbernsen fra Vester Skerninge, og dennes bror, Bankdirektør I. Sibbernsen fra Omaha, USA, til at købe gården. Brødrene Sibbernsen lod Borgmestergården føre tilbage til dens oprindelige udseende og skænkede den herefter til Nationalmuseet.

De første år rummede bygningen både museum og bibliotek. Biblioteket blev senere flyttet til biblioteksøen overfor det gamle museum.

Museet var foreningsdrevet frem til statsanerkendelsen 1983/84. Det skiftede senere navn til Nyborg og Omegns Museer, idet museets virke også dækkede de to kommuner Ullerslev og Ørbæk. Disse to kommuner blev ved den seneste kommunesammenlægning slået sammen med Nyborg til Nyborg kommune.

Ved en overenskomst mellem Slots- og Ejendomsstyrelsen og Nyborg Kommune overgik den daglige drift pr. 1. januar 1991 af Nyborg Slot til Nyborg Kommune, hvorefter driften blev uddelegeret til Nyborg og Omegns Museer.

Nyborg Museum fusionerede ved årsskiftet 2008/09 med Kerteminde Museer til det nuværende Østfyns Museer. I Nyborg-afdelingen, der rummer både Borgmestergården og Nyborg Slot, har fortsat et nært samarbejde med Nyborg Museumsforening. Således stiller mange medlemmer op som frivillige ved mange lejligheder; St. Bededagsaften, Julemarked, Rytteriet ved Nyborg Slot, som registratorer ved samlingen af kulturhistoriske genstande og meget meget mere. Der er ligeledes en trofast skare af frivillige, der i sommerhalvåret fungerer som kustoder på de to udstillingssteder i Nyborg.

I samarbejde med Nyborg Bibliotek, Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og Nyborg Museumsforeningen udgives årsskiftet "Nyborg Før og Nu".

Skt. Mads Kildemarked
Lørdag den 18. august kl. 11-17
Vindinge

Hør om Slotsprojektet og deltag i børneaktiviteter til det historiske marked i Vindinge.

AFLYST: Øl, operette og bål
Søndag d. 19. august kl. 17 til 20.30

Arrangementet er desværre AFLYST pga. tørke og afbrændingsforbud.

Johannes Larsens barnebarn viser rundt i særudstillingen
fra d. 13. august til og med d. 17. august, alle dage kl. 14.

Museumstur til Ribe/Tirpitz
Torsdag den 30. august 2018
Ribe og Tirpitz

Kerteminde Museumsforenings årlige museumstur.

Sparegris for spirituøs kulturhistorie
15. august 2018

"Brændevinsgrisen" er netop udkommet i en ny udgave.

Stort fremmøde til Ane Talbots rundvisning
9. august 2018

Hun er populær, Ane Talbot, Johannes Larsens barnebarn. Også i dag var virkelig mange mødt op for at høre Anes førstehåndsberetninger om livet på Møllebakken i Larsens tid, hvor Ane er vokset op.

Arkitektur med ånd
8. august 2018
Nyborg Slot

Slotsprojektet indgår i stor aktuel udstilling med kunst og arkitektur.

Søges: Daglig leder af café på Johannes Larsen Museet
23. juli 2018