Nyborg Museums historie

I 1911 blev museumsforeningen stiftet, hvilket foranledigede apoteker A.S. Sibbernsen fra Vester Skerninge, og dennes bror, Bankdirektør I. Sibbernsen fra Omaha, USA, til at købe gården. Brødrene Sibbernsen lod Borgmestergården føre tilbage til dens oprindelige udseende og skænkede den herefter til Nationalmuseet.

De første år rummede bygningen både museum og bibliotek. Biblioteket blev senere flyttet til biblioteksøen overfor det gamle museum.

Museet var foreningsdrevet frem til statsanerkendelsen 1983/84. Det skiftede senere navn til Nyborg og Omegns Museer, idet museets virke også dækkede de to kommuner Ullerslev og Ørbæk. Disse to kommuner blev ved den seneste kommunesammenlægning slået sammen med Nyborg til Nyborg kommune.

Ved en overenskomst mellem Slots- og Ejendomsstyrelsen og Nyborg Kommune overgik den daglige drift pr. 1. januar 1991 af Nyborg Slot til Nyborg Kommune, hvorefter driften blev uddelegeret til Nyborg og Omegns Museer.

Nyborg Museum fusionerede ved årsskiftet 2008/09 med Kerteminde Museer til det nuværende Østfyns Museer. I Nyborg-afdelingen, der rummer både Borgmestergården og Nyborg Slot, har fortsat et nært samarbejde med Nyborg Museumsforening. Således stiller mange medlemmer op som frivillige ved mange lejligheder; St. Bededagsaften, Julemarked, Rytteriet ved Nyborg Slot, som registratorer ved samlingen af kulturhistoriske genstande og meget meget mere. Der er ligeledes en trofast skare af frivillige, der i sommerhalvåret fungerer som kustoder på de to udstillingssteder i Nyborg.

I samarbejde med Nyborg Bibliotek, Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og Nyborg Museumsforeningen udgives årsskiftet "Nyborg Før og Nu".

Vinterferie: Møgunger på museum
12.-16. februar kl. 11-14.30

Opdragelse og unoder blandt børn i renæssancen. Sjove og spændende oplevelser for hele familien.

Kunstfilm: Paula
Mandag den 22. januar kl. 19
Kerteminde Kino

Se den flotte film "Paula" om kunstneren Paula Modersohn-Becker - og få dertil en intro af museumsinspektør Malene Linell Ipsen.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Arkitekturværksted
Lør d. 10. til tors d. 15. feb 2018, kl. 10-15

Vinterferie: Design, tegn og byg dit fremtidshus

Håndlavede teglsten skal pryde slottet
15. januar 2018
Nyborg Slot

11.500 tagsten og 200 skotrendesten. Så mange teglsten er i øjeblikket ved at blive håndstrøget til taget på Nyborg Slot.

Hold børnefødselsdag hos os
12. januar 2018

Nyt tiltag for børn på museet.

Flot støtte til udstillingen En vidunderlig verden
11. januar 2018

Johannes Larsen Museet modtager yderligere støtte til udstillingen En vidunderlig verden.

Balletbørn på fugletur
9. januar 2018

30 søde børn hørte fuglehistorier og fik lov at prøve kræfter med modellering efter model.