Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark
18. juli 2017

Til Kirsebærfestivalen i Kerteminde har museet digtet en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

Masser af Johannes Larsen til Kirsebærfestival i Kerteminde
18. juli 2017

Johannes Larsen er en central skikkelse, når Kirsebærfestivalen fejrer sommeren og kirsebærrene.

Fortællinger fra Selleberg
12. juli 2017
Kulturhistorie

Ny bog fortæller de mange spændende historier fra "kirsebærherregården" Selleberg.

Nyborg Slot sætter lyd på Reformationen
11. juli 2017
Nyborg Slot

Reformationen var også en musikrevolution! Vi fortæller historien gennem tre spændende koncerter.

Havnevandringer til Kirsebærfestival
22. og 23. juli kl. 11 og 13
Kerteminde

Få fortællingen om Kertemindes mange havne.

"Byvandring" på Toldboden
22. og 23. juli kl. 12
Toldboden

Kom med rundt i udstillingen "En hilsen til Larsen" om Kerteminde anno 1867.

Kerteminde i Larsens fodspor
22. og 23. juli kl. 10-12
Kerteminde

Kom gennem Kerteminde med barnebarnet og museumsinspektøren.

Mysteriet om vikingens røde guld
22. og 23. juli kl. 11-15
Kerteminde

Tag på en historisk skattejagt og mød guder og vikinger i Kertemindes gader.