Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Velkommen i Kaffehuset
11. oktober 2018

Kaffehuset åbner igen 13. oktober kl. 10, hvor vores nye kok, Helle, står klar med god mad.

Udstillingen Nødvendighed vises snart i Æglageret, Holbæk
9. oktober 2018

I efteråret 2016 udstillede keramiker Bodil Manz, møbelarkitekt Erling Christoffersen og væver Gudrun Pagter for første gang sammen her på Johannes Larsen Museet.

Hvad skulle vi gøre uden jer?
8. oktober 2018

Vi er så heldige at have mange frivillige tilknyttet, der hjælper os med virkelig mange ting.

Ny spændende udstilling
8. oktober 2018
Toldboden

Lokalhistorie set gennem postkort

Vinfestival
Torsdag d. 25 oktober kl. 19-22

Er du vild med vin? Så er det her noget for dig?

Følg Slotsprojektet
Ons-, tors- og fredage kl 14-16, lørdage kl. 12-14
Stendamsgade over for Nyborg Slot

Følg Slotsprojektet i formidlingspavillonen og se genstande fra restaureringen og de arkæologiske udgravninger.

Reformationsdag
Lørdag den 27. oktober 2018 kl. 10-15
Menighedshjemmet i Nyborg

Er pilgrimsfærd bare en mode? Eller er det et moderne svar på et liv med åndeligt indhold? Det og mange andre aktuelle temaer sættes til debat i Nyborg.

POSTKORT
5.-26. oktober 2018
Toldboden

Postkort som historisk kilde.