Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Kertemindes ældste fund
7. juni 2019
Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Dronningen begavet med unikt minde fra Nyborg Slot
31. maj 2019

Af en lille rest af bjælkerne fra slottets riddersal har kunstneren Lars Abrahamsen skabt et salt- og pebersæt til dronningen.

Museumsforeningen søger frivillige til Danehof
27. maj 2019

Nyborg Museumsforening er hvert år med til Danehof med en bod med historiske quizzer og andet godt. Meld dig som frivillig bodpasser.

Nyborg Slot genåbner i 2023
27. maj 2019

Nyborg Slot gennemgår i øjeblikket en omfattende restaurering og udbygning. I 2023 genåbner slottet som en genskabt ringborg med nye muligheder.

Skt. Hans Aften på Møllebakken
Søndag den 23. juni 17-20. Midsommertale kl. 19.30

Nyd midsommeraftenen i Larsens have med midsommertale, bål og sang. Og måske en lækker menu i Kaffehuset?

Sommeraktivitet på Johannes Larsen Museet
Uge 26-32

Vær kreativ med inspiration i mytologiske billeder og græsk inspirerede skulpturer.

Natur og kulturvandringer på volden
Udvalgte fredage kl. 11-12 (28/6, 5/7, 12/7, 26/7, 2/8)
Mødested: Borgmestergården

Oplev naturen og kulturen på Nyborgs volde.

Vikinger i Krig
7. juni 2019 - 31. maj 2020

Kom og se våben, kranier og andre enestående fund fra vikingetiden!