Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Fynbomalernes ukendte keramiker
19. juni 2018

Oplev et livstykke, en talentfuld keramiker og kunstner med et sprudlende, men kort liv fuld af farver og fest.

Nyborg Slotskoncerter i nye rammer
14. juni 2018
Nyborg Slot

Efter 35 koncertsæsoner i riddersalen på Nyborg Slot, vil Nyborg Slotskoncerter i 2018 finde sted i Nyborg Vor Frue Kirke og på Hotel Nyborg Strand.

Ladbydragen snart med sejl
13. juni 2018

Ladbydragen skal snart ud at sejle med sejl. Museets frivillige sejlere har været på kursus i Roskilde.

Nye udgravninger på Munkebo Bakke
12. juni 2018
Landskab & Arkæologi

Så graver vores arkæologer igen på Munkebo Bakke. Denne gang der, hvor Bakkegården lå indtil for nyligt.

Bustur til Limfjorden
Torsdag den 21. juni 2018
Johs. V. Jensen Museet og Jenle

Nu to busser! Endnu få ledige pladser i bus to!

Naturvandringer på volden
Tirsdage og torsdage kl. 11-12, 26. juni til 19. juli
Mødested: foran Borgmestergården

Sommeraktiviteter
Tirsdage og torsdage i uge 27-31

Sjov for hele familien på Vikingemuseet Ladby.

Levende værksteder
Juli og august 2018

Hverdagens arbejdsopgaver fra 1600-tallet vækkes til live.