Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Ny bog om Nyborg fæstning
12. december 2019

Propaganda præget i sølv
6. december 2019

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Følg museets julekalendere
29. november 2019
Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Lys i Ladbygraven
15. december 2019 til 15. januar 2020

Stilhed, lys, dødeminder og bløde lammeskind i gravhøjen.

Hvad sker i naturen om vinteren?
Søndag den 1. december kl.12-14
Politihundeforeningens plads ved Lindholm Havnevej, Nyborg

Kom med på tur i Plantagen og oplev vinterskoven.

Jul i middelalder og renæssance
Onsdag den 27. november Kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Kom til fyraftensforedrag om jul i middelalderen og renæssance - og mærk julestemningen komme nærmere!

Fortiden i Fremtiden: Magtens grundstof
5. december 2019 til 17. januar 2020
Toldboden

Kulturhistorie og naturvidenskab i samspil: Magt har været udtrykt på mange måder gennem historien. Men magten finder også udtryk i det periodiske system!