Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!
23. marts 2017
Østfyns Museer

Følg med i DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

Flot medaljon fundet på Nyborg Slot
17. marts 2017
Nyborg Slot

En lille men utrolig flot medaljon i hjortetak blev fundet i januar i år af Hans Ulrik Riisgård fra Kerteminde, der gik en tur forbi udgravningerne omkring slottet.

Alheds æbleblomster hentet i Sverige
16. marts 2017

I øjeblikket samles værkerne til udstillingen "Haven ved Havet".

Ny kulturhåndfæstning i Nyborg
13. marts 2017
Østfyns Museer

Kulturinstitutionerne i Nyborg blæser til samling 27. marts 2017 for at præsentere ny kulturhåndfæsntning.

Foredrag: Reformatoren Bugenhagen i Nyborg
Onsdag den 29. marts kl. 19
Nyborg Slot

Om Reformationens historie med særligt fokus på reformatoren Johannes Bugenhagens ophold i Nyborg.

Tag jernhesten til Reformationen
Hele 2017
Østfyn

Kør på opdagelse i Østfyns maleriske landskaber, og få et fantastisk indblik i historien på en sjov og sund måde.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Lørdag den 1. april

En ny sæson kan begynde!

Udstillingsåbning på Borgmestergården
Mandag den 3. april kl. 16-17.30

Vær med, når vi åbner den nye faste udstilling på Borgmestergården!