Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Haven ved havet udstilles på Sophienholm
10. april 2018

Under titlen Johannes Larsens Have genudstilles jubilæumsudstillingen i store træk på Sophienholm.

Narrespil til Danehof – vil du være med?
28. marts 2018

Et middelalderinspireret gadespil er ved at blive stablet på benene - men vi mangler skuespillerne. Er det dig?

Johannes Larsen som jæger
23. marts 2018

Johannes Larsen var også jæger. Og det har Niels Peter Tornbjerg skrevet en lang og god artikel om i denne måneds udgave af magasinet Jæger.

Kaffe på Borgmestergården
23. marts 2018

Du kan fra nu af få serveret varm kaffe på Borgmestergården. Mums!

Søsætning af Ladbydragen
Torsdag den 26. april kl. 16-19

Vikingekampshow, spydkast, islandske heste ... og hveder!

Nyborg skyder sommeren ind!
Torsdag den 26. april
Nyborg Vold

Nyborg skyder sommeren ind!

Forskningens Døgn 2018
Lørdag d. 21. april 2018 k. 10-13