Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Garnisonsbygningen på Slotsholmen får nyt liv
23. februar 2018
Nyborg Slot

Der er nu kommet et nyt flot kig ind til Nyborg Slots kongefløj. Imens er materialerne fra den gule bygning på vej til at få nye funktioner.

Friske fuglekasser til Larsens fugle
23. februar 2018

Vores trofaste, frivillige fuglelsker, Mogens Salling, har brugt de sidste uger på at gennemgå og rense og renovere alle samtlige fuglekasser i Larsens have.

Artige børn i lære som møgunger
20. februar 2018

I vinterferien blev der smadret tallerkener og lavet medisterpølse på Borgmestergården.

Reformationsbog roses af anmeldere
20. februar 2018
Nyborg Slot

Erland Porsmoses bog om Reformationen og Nyborgs rolle heri høster anerkendelse hos anmeldere. Senest har den fået fem stjerner fra Kristeligt Dagblad.

Ekspeditionsaften med Ole Lejbach og Jens Blendstrup
28. februar 2018 kl. 19.30
Kerteminde Kino

Oplev Ole Lejbach og Jens Blendstrup fabulere over den fynske kulturarv når de den 28. februar gæster Kerteminde Kino

Foredrag: Bevar det vel!
Torsdag den 1. marts kl. 19-21
Byrådssalen, Nyborg Rådhus, Torvet 1, 5800 Nyborg

Andet foredrag i en række af fire, der beskriver slotsprojektet Nyborg Slot.

VIEW – Jes Fomsgaard
10. februar - 13. maj 2018

Oplev en af Danmarks mest markante billedkunstnere i jubilæumsudstilling.

Carl Emil Petersen – solo forår 2018
8. marts 2018 kl. 19

Kom på Johannes Larsen Museet, og oplev denne fantastiske musiker på sin første solotour nogensinde.