Østfyns Museers historie

Pr. 1. januar 2009 blev Østfyns Museer dannet ved en fusion mellem Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Læs her om historien bag henholdsvis Kerteminde Museer og Nyborg Museum.

Visionen for det nye Østfyns Museer er at etablere et synligt og dynamisk museumsvæsen på Østfyn, som kan profilere områdets historie, kunst, landskab og arkæologi både regionalt, nationalt og internationalt.

Formidlingsmæssigt har museet tre fyrtårne: Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet og Vikingemuseet Ladby.

Endvidere er der oprettet en samlet Kulturhistorisk Afdeling, såvel som der er etableret en afdeling for Landskab og Arkæologi. Sidstnævnte har kulturlandskabets forvaltning som særligt satsningsområde og holder til på Vikingemuseet Ladby.

Østfyns Museer ledes af Erland Porsmose, der tidligere har været leder af Kerteminde Museer.

Kaffehuset søger medarbejdere
21. februar 2019

Kaffehuset på Johannes Larsen Museet søger deltidsmedarbejdere til sæsonen 2019.

Hjertet skal være med
20. februar 2019
Nyborg Slot

Autenticitet frem for den nemme løsning

Nyt glas i Slottets vinduer
11. februar 2019
Nyborg Slot

Knap 1000 nye glas er blevet blyindfattet og skal bruges i de smukke vinduer på Nyborg Slot

Lær at læse i mursten
6. februar 2019
Nyborg Slot

Bliv klogere på forskellige murstensforbandter og prøv at "læse" Nyborg Slots fascinerende mønstre

Vinterferie: det kreative værksted
11.-15. februar 2019 kl. 12-15

Vær med i vores kreative værksted i vinterferien!

Ladbyskibet
10.-15. februar 2019 kl.11

Hør en spændende fortælling om Ladbyskibet i vinterferien.

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Bl.a. alle fredage kl. 10-12

Og prøv måske en af deres smukke, historiske dragter og få taget et billede i det maleriske gårdmiljø.

Pligten Kalder
2. marts 2019 kl. 19.

Koncert med Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen.