Om os

Østfyns Museer er et stort museum med ansvarsområde i Nyborg og Kerteminde Kommuner.

Museet dækker over samlet set 9 besøgssteder for publikum, hvoraf fyrtårnene er Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet.

Østfyns Museer arbejder inden for alle dele af museumslovens fem søjler: indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling.

Museet beskæftiger omkring 100 mennesker med samlet omkring 40 årsværker.

Velbesøgt kunsthåndværkermarked
5. december 2017
Østfyns Museer

Omkring 1800 mennesker fandt vej forbi kunsthåndværkermarkedet til Jul i den gamle Kongeby. Derfor har museet besluttet at gentage succesen i 2019.

Slottets østlige hjørnetårne var firkantede
5. december 2017
Nyborg Slot

Nyborg Slot var mere kantet og bombastisk end hidtil antaget. Nye udgravninger viser, at begge hjørnetårne i ringmurens facade mod byen var firkantede.

Jul på Johannes Larsen Museet
28. november 2017

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Oplev det gode liv på Møllebakken
Mandag d. 11. dec. kl. 19.

Arrangementet er udsolgt.

Juleåbent på Farvergården og i Høkeren
21. november - 23. december
Farvergården og Høkeren

Kig ind og kom i julestemning

Julekoncert 2017: Vær velkommen
17. december kl. 16

Kom i julestemning til årets julekoncert.

Lerche
Fra 24. november 2017

Mød Familien Lerche, der lod Borgmestergården opføre i 1600-tallet. Udstilling om købmænd, borgmestre og slægten Lerche i renæssancen.