Gade op og gade ned

Tid: 14. juni til 1. september 2019
Sted: Toldboden

Sommerudstilling på Toldboden om Kertemindes spændende bygningskultur.

Udstillingen åbnes fredag den 14. juni kl. 14 af Bevaringsforeningens formand, Karin Meisl.

Hvorfor ser Kerteminde ud, som den gør, hvordan har den forandret sig, og hvad er det for ting, der skal bevares for eftertiden? Det er nogle af de spørgsmål, man nu kan blive klogere på.

Udstillingen fortæller om, hvordan Kerteminde konstant har været under udvikling og forvandling. Anledningen til, at museet tager temaet udvikling og bevaring op, er at kommunen har sat gang i en såkaldt kulturarvsmasterplan. Med den skal man bruge ”den store fortælling” om hele Kertemindes maritime tilknytning til at skabe en overordnet ramme for fysisk planlægning i kommunen.

Planen skal fokusere på den del af kulturarven, vi vælger at tage med fra fortiden og gøre til en ressource i fremtiden, sådan at kulturarven bliver et aktiv, der bidrager til at udvikle et miljø, som er attraktivt for både borgere og turister.

På udstillingen kan man få mere at vide om byens forskellige kvarterer, og hvordan de passer ind i den gennemgående maritime fortælling. Men udstillingen handler også om de enkelte huse. I disse uger kan man møde museets medarbejdere i byens gader, i færd med at vurdere husenes bevaringsværdige kvaliteter. På udstillingen fortælles der om, hvordan arbejdet foregår, og hvad det er for kriterier, der lægges vægt på.

Med et udstillingsbesøg kan man også blive klogere på, hvad man kan gøre for at bevare sit hus bedst muligt. Her har Hverringe Bevaringscenter bidraget med anvisninger på, hvordan man eksempelvis skal behandle gamle døre og vinduer.

Udstillingen vil også helt konkret give overblik over byen. Til formålet er der taget en serie billeder fra toppen af den store silo på havnen, så man kan få et 360 graders vue over hele Kerteminde.

Det sker på museerne

Foredrag, markeder, værksteder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Ny bog om Nyborg fæstning
12. december 2019

Propaganda præget i sølv
6. december 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Følg museets julekalendere
29. november 2019
Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!