Spørg konservatoren – vis os din skat!

Tid: Tirsdag den 16. oktober kl. 12-16
Sted: Toldboden

Få en konservator til at vurdere dine klenodier.

 

Mød konservatorerne fra Bevaringscenter Fyn tirsdag i efterårsferien på Toldboden i Kerteminde

Hvad er dit kæreste eje hjemme på hylden eller på væggen? Hvorfor betyder det noget for dig? Og har genstanden måske ligefrem en kulturhistorisk værdi?

I anledning af at Bevaringscenter Fyn fylder 40 år, rykker et hold af kompetente konservatorer med hver deres speciale ud af værkstedet og ind på museet. Her svarer de på dine spørgsmål og fortæller dig om din genstands ”liv”. Konservatorøjne ser nemlig ting, andre ikke nødvendigvis ser!

Du får chance for at stille spørgsmål til en konservator om din yndlingsting – om familieklenodiet, den nyindkøbte kunstgenstand eller hvad det end måtte være. Tag din yndlingsting med, og vi ser på den sammen med dig. Fortæl os også, hvorfor lige netop denne ting betyder noget for dig, og vi fortæller dig, hvordan du bedst tager vare på den og om den evt. har brug for en kærlig hånd.

 

Det sker på museerne

Foredrag, markeder, værksteder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Kertemindes ældste fund
7. juni 2019
Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Dronningen begavet med unikt minde fra Nyborg Slot
31. maj 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Af en lille rest af bjælkerne fra slottets riddersal har kunstneren Lars Abrahamsen skabt et salt- og pebersæt til dronningen.

Museumsforeningen søger frivillige til Danehof
27. maj 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Nyborg Museumsforening er hvert år med til Danehof med en bod med historiske quizzer og andet godt. Meld dig som frivillig bodpasser.

Nyborg Slot genåbner i 2023
27. maj 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Nyborg Slot gennemgår i øjeblikket en omfattende restaurering og udbygning. I 2023 genåbner slottet som en genskabt ringborg med nye muligheder.