Lokal foretagsomhed - i historisk lys

Tid: 6.-29. oktober 2017
Sted: Toldboden

Få et indblik i tidligere tiders blomstrende erhvervsliv i de små sogne.

Udstillingsåbning fredag den 6. oktober kl. 14. Åbning ved Arkivsamvirkets formand, Morten Eriksen fra Munkebo Lokalarkiv.

Den lokale foretagsomhed har været til stedet til alle sider. På denne udstilling kan du høre om tidligere tiders virksomheder, lige fra plovfabrikken i Langeskov til bryggeriet i Mesinge.

Hvert år i oktober afholder de lokalhistoriske arkiver i Kerteminde kommunen en fælles udstilling, der sætter fokus på et aspekt af den lokale historie. Denne gang er der valgt et evigt aktuelt tema, lokale iværksættere, men her set i et historisk perspektiv. Hvert af de deltagende arkiver har fundet en lokal virksomhed, der har sat et markant aftryk på sit lokalområde.

Blandt de mange historier, der på udstillingen fortælles i tekst og billeder, kan nævnes: en madrasfabrik i Dræby, en plovfabrik i Langeskov, et jernstøberi i Kerteminde, en karetmager i Drigstrup og en elektriker i Dalby.

Udstillingen er lavet i samarbejdet med Arkivsamvirket i Kerteminde Kommune.

Det sker på museerne

Foredrag, markeder, værksteder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019
Vikingemuseet Ladby

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019
Johannes Larsen Museet

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.