100 fynske billeder

Tid: 4. til 28. juni 2015
Sted: Toldboden

Udstilling af pressefotos taget af 20 fotojournalister fra Fynske Medier. 

Udstillingsåbning 4. juni kl. 14. Udstillingen bliver åbnet af Fotomuseets tidligere leder, Finn Thrane, og af Michael Bager, fotochef i Fynske Medier. Gratis udstillingskataloger, så længe lager haves.

Fotografer fra Fynske Medier viser årets pletskud. De har fanget store og små begivenheder, hverdag og fest, glæde og sorg. Der er fotos af kendte mennesker, familien Fyn og de særlige øjeblikke, hvor fotografen befandt sig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Pressefotograferne ved Fynske Medier udvælger hvert år de bedste af de tusindvis af billeder, de hvert år tager til aviserne. Udstillingen har tidligere holdt til på Brandts i Odense, hvor den blev vist sammen med udstillingen Årets Pressefoto. I år har Fynske Medier i stedet lagt vægt på, at udstillingen kommer rundt på Fyn, og torsdag den 4. juni kommer den til Toldboden i Kerteminde.

Vandreudstillingen består af 100 billeder, som 20 fotojournalister og pressefotografer fra Fynske Medier står bag. Det er pressebilleder, som i sig selv fortæller historier så gode, at de fortjener at blive fortalt større og over flere dage. Chef for Fynske Mediers pressefotografer, Michael Bager, har derfor har sørget for at fremstille de store fotografier i ens og let transportable størrelser, så de kan komme rundt i det fynske land.

Hver dag året rundt deles over en milliard billeder på de sociale medier verden over. I mange tilfælde er det selfies eller billeder af folks mad, børn eller kæledyr. Vi fotograferer indad mod os selv mere end nogensinde. I denne overflod af visuel information har fotojournalistikken en stadig vigtigere plads. Fotojournalisterne vender opmærksomheden væk fra sig selv og ser på menneskene omkring sig. Her er det andres liv og følelser, der er i fokus. Ikke fotografens.

På udstillingen ’100 fynske billeder’ kan man opleve, hvordan de professionelle fotografer spiller på hele registret: fra begejstringen i et flygtigt øjeblik til den lange visuelle fortælling, hvor fotojournalisten kommer ind under huden på et andet menneske. Her hjælper fotojournalistikken os til mere end blot at se. Billederne bringer os tættere på, så vi også kan føle og forstå.

Udstillingen støttes af Den Fynske Bladfond.

 

Det sker på museerne

Foredrag, markeder, værksteder, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019
Vikingemuseet Ladby

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019
Nyborg Slot og Kulturarv

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019
Johannes Larsen Museet

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.