Jul 2018

Tilbring den hyggeligste højtid på Østfyns Museer, fyldt med spændende og sjove aktiviteter for hele familien.

Nyd juleperioden på Østfyns Museer, som tilbyder masser hyggelige juleaktiviteter og spændende udstillinger. Kom og få inspiration til jule- og nytårsbord, mærk den kulturelle indsprøjtning fra nordisk folkemusik og klange fra Alperne på Johannes Larsen Museet, hør levende historier om vikingedragter og vær med i årets gættekonkurrence på Vikingemuseet Ladby, oplev fedegrisen blive parteret, bliv drillet af den gamle gårdbo Mads Nisse og se en spændende juleforestilling "Den Lille Nisse Rejser" med dukker og historiske musikinstrumenter, når der bliver afholdt traditionsrigt julemarked på Borgmestergården.  Formidlingspavillonen, hvor du kan følge Slotsprojektet, vil holde juleåbent under julemarkedet.

Besøg museumsbutikken på Borgmestergården, samt Farvergården og Høkeren, hvor der er masser af gode idéer til særlige julegaver, værtindegaver og kalendergaver, samt gammeldags julepynt på alle hylder.

Klik på følgende links for mere information om tid, sted og evt. tilmelding. Aktiviteterne er gratis, når entréen er betalt, hvis ikke andet er nævnt. Børn og unge under 18 har altid gratis entré på museerne.

Familiearrangementer:

Julekoncert: Bjerg og Hav
En julekoncert mellem nordisk folkemusik og klange fra Alperne med Helene Blum & Harald Haugaard og gæster.
Pris: 195 kr.
Søndag den 16. december kl. 16.

Johannes Larsens fødselsedag
Traditionen tro er der fri entré til Johannes Larsen Museet på fuglemalerens fødselsdag den 27. december.
Tirsdag den 27. december kl. 11-16

Skal der være fest
Kom og slip fantasien løs, og lav din egen helt personlige nytårshat, der helt sikkert vil skabe ekstra stemning nytårsaften.
Tirsdag den 27. december kl. 11-15

For børn:

Kunstskattejagt
Kan du hjælpe museet med at finde de forsvundne motiver?
Tirsdag til søndag kl. 11-16

Udstilling:

John Olsen 80 år
I anledning af John Olsens fødselsdag kan du opleve hans Fugleham-værker som  udtryk for hans kærlighed til naturoplevelser og naturiagttagelser.

Holm og kalv
Kom og vær med på Rylens sejlads til de forladte fynske holme.

Festborde i Samlingen
Bliv inspireret til årets jule- og nytårsbord. Det bliver både smukt, spændende, humoristisk og bæredygtigt.
Fra den 17. november til den 31. december

NATURE – Home & Workplace
Få en storslået naturoplevelse sammen med en række fremtrædende nordiske billedkunstnere.
Til den 9. december

Landmalerne i Sybergland
Fritz Syberg:"”Herfra æ’ der lige køj’t til alle fire si’er”. Kom og oplev Syberglandet gennem landmalernes øjne.
Fra den 15. december

Introduktion til Landmalerne i Sybergland
Fra den 15. december
Lørdag til søndag kl 14

Rundvisning:

Introduktion til Villa og Værksted
Den 2. og den 9. december kl. 11

Introduktion til NATURE - Home & Workplace
De første to weekender i december kl. 14.

Familieaktiviteter:

Følg Hugin og Munin
Test din viden om Odins to ravne Hugin og Munin i årets gættekonkurrence for hele familien.
Tirsdag til søndag kl.10-16

Mød dragtdamerne
Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?
Torsdage kl. 10-13

Mød brodøserne
Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan tapetet blev til, så fortæller brodøserne om historien, processen, teknikker og meget andet.
Onsdage kl. 11-13

Udstillinger:

Ladbykongens Verden
Dyk ned i en fortælling om vikingetidens hedenske fyrster – deres daglige liv, bolig og religion.
Tirsdag til søndag kl. 10-16

Munkebo Bakke
Udgravninger på Munkebo Bakke har afsløret en vikingehal og flere andre bygninger på toppen. Vi udstiller nogle af de flotteste fund fra udgravningerne.
Fra den 1. december
Tirsdag til søndag kl. 10-16

Nyborg Slot og Borgmestergården

Familiearrangement:

Julemarked
Der er masser af hyggelige aktiviteter og juleboder på Borgmestergården under Jul i den gamle Kongeby. Kom og oplev de små hyggelige boder og find evt. en unik julegave. Nyd den hyggelige stemning i julestuen hos Dragtlauget, smag på lækre småkager i det gamle køkken og hør historiefortællerens eventyr. Se hele programmet her.
Lørdage den 1. og 8. kl. 10-18
Søndage den 2. og 9. kl.10-16
Gratis entré for børn og voksne

Udstillinger:

Lerche
Mød familien Lerche, der lod Borgmestergården opføre i 1600-tallet – en fortælling om købmænd, borgmestre og slægten Lerche i renæssancen.
Tirdag til søndag kl. 11-16

Slotsprojektet
Kom og få viden og information om Slotsprojektet i den nye formidlingspavillon.
Onsdage kl.15-17, torsdage kl.15-19, fredage kl 15-17, lørdage kl. 12-14
OBS! 1.-2. og 8.-9. december kl. 10-16

Farvergården og Høkeren

Juleåbent
Mangler du noget til pakkekalenderen, en julegave eller ønsker du bare at opleve lidt julehygge uden stress, så besøg os i museumsbutikkerne.
20. november - 23. december
Tirsdag til fredag kl. 11-17
Lørdag til søndag kl. 11-16

Ikke bare en tønde
11. december 2018
Nyborg Slot

I forbindelse med de arkæologiske udgravninger på Slotsholmen har man fundet en bemærkelsesværdig tønde.

Køb julegaver i museets webshop
10. december 2018
Østfyns Museer

Hver jul er der travlhed på museets lille kontor i Strandgade 7 i Kerteminde.

Museets julemarkeder trak masser af gæster
10. december 2018
Nyborg Slot

Selv om Nyborg Slot er lukket, indfinder julestemningen sig hurtigt på museets to markeder til Jul i den gamle Kongeby.

Juletræ på Farvergården
7. december 2018