Historien bag Høkeren

Interiør Høkeren

Idéen om indretningen af en gammel krambod opstod i 1983 i anledning af Kerteminde Handelsforenings 100-års jubilæum. I samarbejde med Handelsstandsforeningen, Kerteminde Museum, Kerteminde Kommuneskole og Kerteminde Kommune blev boden i Trollegade indrettet med originalt inventar fra nogle af de mange, gamle forretninger, der i disse år blev nedlagt.

Kommunen stillede lokaler til rådighed, mens Handelsstandsforeningen var behjælpelig med administrationen og fremskaffelse af varer. Elever fra kommuneskolen passede boden, og kommunen støttede projektet økonomisk. Eleverne gav boden navnet "Høkeren", hvis drift siden hen helt overgik til Kerteminde Museer.
I begyndelsen af 1900-tallet var der høkerforretning i ejendommen.

Besøg Høkeren

Trollegade
5300 Kerteminde

Se åbningstider

Se kort
Borgmetergården. Ildsted.

Udstillinger, aktiviteter, arrangementer og andet

Ikke bare en tønde
11. december 2018
Nyborg Slot

I forbindelse med de arkæologiske udgravninger på Slotsholmen har man fundet en bemærkelsesværdig tønde.

Køb julegaver i museets webshop
10. december 2018
Østfyns Museer

Hver jul er der travlhed på museets lille kontor i Strandgade 7 i Kerteminde.

Museets julemarkeder trak masser af gæster
10. december 2018
Nyborg Slot

Selv om Nyborg Slot er lukket, indfinder julestemningen sig hurtigt på museets to markeder til Jul i den gamle Kongeby.

Juletræ på Farvergården
7. december 2018