Historien bag Høkeren

Interiør Høkeren

Idéen om indretningen af en gammel krambod opstod i 1983 i anledning af Kerteminde Handelsforenings 100-års jubilæum. I samarbejde med Handelsstandsforeningen, Kerteminde Museum, Kerteminde Kommuneskole og Kerteminde Kommune blev boden i Trollegade indrettet med originalt inventar fra nogle af de mange, gamle forretninger, der i disse år blev nedlagt.

Kommunen stillede lokaler til rådighed, mens Handelsstandsforeningen var behjælpelig med administrationen og fremskaffelse af varer. Elever fra kommuneskolen passede boden, og kommunen støttede projektet økonomisk. Eleverne gav boden navnet "Høkeren", hvis drift siden hen helt overgik til Kerteminde Museer.
I begyndelsen af 1900-tallet var der høkerforretning i ejendommen.

Besøg Høkeren

Trollegade
5300 Kerteminde

Se åbningstider

Se kort
Borgmetergården. Ildsted.

Udstillinger, aktiviteter, arrangementer og andet

Kertemindes ældste fund
7. juni 2019
Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Dronningen begavet med unikt minde fra Nyborg Slot
31. maj 2019

Af en lille rest af bjælkerne fra slottets riddersal har kunstneren Lars Abrahamsen skabt et salt- og pebersæt til dronningen.

Museumsforeningen søger frivillige til Danehof
27. maj 2019

Nyborg Museumsforening er hvert år med til Danehof med en bod med historiske quizzer og andet godt. Meld dig som frivillig bodpasser.

Nyborg Slot genåbner i 2023
27. maj 2019

Nyborg Slot gennemgår i øjeblikket en omfattende restaurering og udbygning. I 2023 genåbner slottet som en genskabt ringborg med nye muligheder.